Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque)

Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque)

Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque). One of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque) is one of the most favored of current trending meals in the world. It is easy, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque) is something that I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque) is 30 boulettes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque) estimated approx 30 min.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque) using 21 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

J'ai beau avoir déménagé vers un autre pays, je garde néanmoins les traditions de mon pays d'origine, la Grèce. Mais même si cela n'avait pas été le cas, mon mari Français étant devenu presque aussi Grec que moi aurait certainement souhaité honorer ces traditions.

C'est le plat que j'ai préparé pour le jour que l'on appelle Tsiknopempti, un équivalent du mardi gras. Il est d'ailleurs coutume de cuisiner de grandes quantités de viande grillée/rôtie à cette occasion. "Kali Tsiknopempti!" comme on dit chez nous.

Astuce : il est possible de préparer ces boulettes en friture (comme le veut la tradition), ou au four pour moins de matières grasses. ~Ele

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Ingredients and spices that need to be Get to make Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque):

  1. 500 gr boeuf haché
  2. 1 oignon de taille moyenne
  3. 2 gousses d'ail
  4. 2 oeufs
  5. 2 cs Ouzo
  6. 2 cc Ketchup
  7. 2 cc Moutarde
  8. 2 cc Origan
  9. 2 cc Thym
  10. 1 cc Persil
  11. 1 cc Menthe
  12. Sel et poivre
  13. 80 gr poudre de biscottes brisées
  14. Friture
  15. Farine
  16. Huile de type ISIO-4
  17. Huile d'Olive
  18. A combiner au choix avec :
  19. Frites
  20. Tzatziki
  21. Salade Greque

Instructions to make to make Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque)

  1. Peler ail et oignons, les découper très finement (en s'aidant d'un mixeur par exemple). Mettre dans un grand bol avec les deux oeufs.
  2. Ajouter le steak haché et pétrir à mains nues.
  3. Ajouter Ketchup, Moutarde, Ouzo, herbes / épices, sel, et poivre. Pétrir à mains nues jusqu'à obtention d'un résultat bien, homogène.
    Ajouter la poudre des biscottes que vous avez brisé. Nous le faisons à ce stade pour que la biscotte absorbe bien le jus.
  4. Optionnel : Continuez de pétrir, en forme de boule si possible pour l'entourer d'un film alimentaire. Placez au réfrigérateur entre 30 min et 2h. Cela permet de bien fixer les ingrédients entre eux.
  5. Etaler de la farine au fond d'un tupperware. Créer des boulettes à partir de la préparation, tout en faisant bien attention à leur donner la même taille. Refermer le tupperware, et secouer jusqu'à ce que la farine recouvre bien toutes les boulettes.

    (Si vous préférez cuire les boulettes au four, placez les dans un plat recouvert de papier cuisson SANS FARINE. Cuire 20 minutes à 190°)
  6. Dans une poêle ou casserole assez profonde, mettre 50% d'huile de type ISIO-4 et 50% d'huile d'olive. La quantité devrait être assez pour couvrir les boulettes sur au moins la moitié de leur hauteur. Frire à feu puissant pendant au moins 2 minutes, puis retourner les boulettes pour cuire l'autre moitié 2 minutes également.
  7. Récupérez les boulettes à l'aide d'une passoire pour bien égoutter, et les placer dans un saladier recouvert de papier absorbant.
  8. Servir avec frites, tzatziki, salade Grecque. Vous en trouverez les recettes sur mon profil. Kali orexi!

As your experience and confidence grows, you will locate that you have extra all-natural control over your diet and adjust your diet regimen to your individual tastes over time. Whether you wish to offer a dish that makes use of less or more active ingredients or is a little bit essentially spicy, you can make easy changes to achieve this objective. Simply put, start making your dishes on time. When it comes to standard cooking skills for beginners you don't require to discover them yet just if you grasp some basic cooking methods.

This isn't a complete overview to quick and also easy lunch recipes but its good food for thought. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap it up with this exceptional food How to Make Ultimate Keftedes au Ouzo 🇬🇷 (boulettes de viande moelleuses à la Grecque). Thank you very much for your time. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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